Glasvezel buitengebied

Glasvezelaansluiting voor buitengebied naar verwachting eind 2018 gereed

Update 10 juli 2017


Het is gelukt! 60,3 % doet mee!! De bewoners in het buitengebied van Stepelo, Beckum en Oele krijgen uiterlijk eind 2018 toegang tot snel internet en televisie met haarscherpe beelden. Meer dan de helft van de adressen in het buitengebied heeft zich tijdens de campagne aangemeld. Voor het Communicatie Infrastructuur Fonds (CIF) was dit de voorwaarde om met de bouw van het glasvezelnetwerk in ons gebied te starten. Bewoners gefeliciteerd (ook namens de kern van Beckum, waar nog geen glasvezel komt….).

U kunt zich nog steeds aanmelden bij één van de dienstaanbieders, maar daaraan zijn wel extra kosten verbonden.

april 2017
Ambitie om álle adressen van glasvezel te voorzien
Met de start van nieuwe glasvezelcampagnes maakt CIF een belangrijke stap voorwaarts om uiteindelijk álle adressen in het buitengebied van Nederland toegang te bieden tot snel internet. Michiel Admiraal, directeur Glasvezel Buitenaf: “Twente is een regio waar we al veel ervaring hebben opgedaan met glasvezelprojecten. We zijn daarom erg blij dat we de bewoners in het buitengebied van Enschede, Haaksbergen, Hengelo en Losser eindelijk ook toegang kunnen bieden tot een hoogwaardig glasvezelnetwerk. We kijken ernaar uit om samen met de gemeenten en de stichting Twenteglas de campagne in gang te zetten.”

Herman Asbroek, voorzitter van TwenteGlas waarin ook de werkgroep Beckum/Oele actief is, reageert blij: “Het kan wat ons betreft niet snel genoeg gaan. We staan al een jaar in de startblokken en eindelijk wordt de regio Twente voorzien van een glasvezelnetwerk. Vorig jaar was het uitstel een bittere pil, maar het is nu zaak dat we de handen ineen slaan om dit jaar ervoor te zorgen dat we de benodigde 50 procent aanmeldingen behalen.”

Waarom NU meedoen?

  • De hoeveelheid dataverkeer stijgt explosief. In de eerste drie kwartalen van 2016 was er net zoveel dataverkeer als in heel 2015.
    KPN verwacht dat we de komende jaren 50% meer dataverkeer krijgen dan het jaar ervoor (bron: NOS).
    De helft van alle dataverkeer bestaat volgens KPN uit streaming video, zeg maar het downloaden van bewegende beelden via internet. Steeds meer mensen maken daar gebruik van waardoor de hoeveelheid data dus alleen maar toe neemt.
  • Er is niets sneller dan internet via glasvezelverbinding, ondanks alle suggesties over 5G (technologie is er nog lang niet en dan nog is het niet zo snel als glasvezel). Zie ook dit bericht van het NOS journaal.
  • De aanleg van glasvezelaanleg in een buitengebied is een dure aangelegenheid, vooral door de graafkosten die het met zich meebrengt. Er zijn (bijna) geen partners te vinden die daar heil in zien. Voor ons buitengebied is er nu wel zo’n partner (CIF) die in heel Twente het buitengebied voorziet van glasvezelaansluitingen. Of ook ons gebied (Zuid-Oost Twente) wordt aangesloten, hangt af van de belangstelling, alleen bij 50% deelname gaat het door.
  • Afhankelijk van het pakket dat u kiest, bent u waarschijnlijk niet duurder uit.
  • Deze kans op glasvezelaanleg in ons buitengebied is een unieke mogelijkheid die zich alleen nu voordoet. Maar let op: uiterlijk 10 juli moet uw aanmelding binnen zijn bij één van de providers. Mensen die na 10 juli alsnog mee willen doen, betalen minimaal 995 euro extra. Daarom is dit het moment!

U wilt meedoen? Verstandig besluit!
In alle voorgaande gebieden waar glasvezel wordt aangesloten, zaten de bewoners met hetzelfde probleem: welke provider moet ik kiezen? De ervaring leert dat het verstandig is om eerst te bepalen wat u wilt en daarna pas gaat kijken wat een provider te bieden heeft. Daarom is er de keuzehulp. Bekijk die gerust, het helpt u een juiste keuze te maken. Daarnaast hebben we ter ondersteuning ook ambassadeurs in ons gebied beschikbaar die u hierbij kunnen helpen. Benader ze gerust, zij helpen u graag.

Voor meer informatie over Glasvezel Buitenaf klik hier…


Beckum kern doet nu nog niet mee

Op dit moment kan de kern van Beckum en enkele aanliggende percelen, waar al sneller internet ligt, niet meedoen met de vraagbundeling van Glasvezel Buitenaf. Glasvezel Buitenaf is ook echt alleen voor het buitengebied waar nog geen sneller internet beschikbaar is.


MENU