Onze wijkagent informeert

Momenteel zitten we zonder wijkagent. Zodra daar verandering in komt, leest u het hier of op onze Facebookpagina. Hieronder staan oude berichten.


Verhuren van (woon)ruimte

1 mei 2017

Bij het verhuren van (woon)ruimte is het handig op de volgende zaken te letten:

Schakel een expert in voor het opstellen van een huurcontract om problemen te voorkomen, denk daarbij aan afspraken over:

-het betalen van huur,

-het schoonhouden van de woning,

-het voorkomen van illegale praktijken (hennepkwekerij/drugslab),

-de einddatum van het huurcontract,

-afspraken over huisdieren,

-etc.

Mocht u al iets verhuren en problemen hebben met de huurder op dit gebied, schakel dan een deurwaarder of advocaat in. Voor de goede orde, veel van deze problemen vallen onder het civielrecht en uw wijkagent kan dan niet veel meer dan een luisterend oor bieden, tenzij het gaat om illegale praktijken zoals hennepkwekerijen/druglaboratoria e.d.. Lees ook de tips op déze site…


Busje rijdt tijdens achtervolging in op agente in Beckum

Wie zat achter het stuur?
Bron: TV Oost – update 20 april
Wie zat er maandagavond 20 maart rond 21.30 uur achter het stuur van een witte Ford Transit die in Beckum op een politieagente inreed? Op die vraag wil de politie graag antwoord van getuigen, omdat de bestuurder zal worden vervolgd voor poging tot doodslag.
Het verhaal begon die avond in Hengelo. Daar waren agenten aan de Wegtersweg getuige van het stelen van twee kentekenplaten. De verdachten gingen er vandoor in het witte busje. Op dat moment zat er volgens de politie een man achter het stuur van de witte Ford Transit.

Stopteken
De agenten zetten de achtervolging in en gaven een stopteken. Dat werd door de bestuurder van het busje genegeerd, waarna het busje richting Haaksbergen reed. Tijdens de vlucht voor de politie heeft de bestuurder bijzonder gevaarlijk gereden. Zo werd met hoge snelheid door rood gereden en werden vluchtheuvels aan de linkerkant gepasseerd.

Barrière in Beckum
In Beckum probeerden collega’s van de achtervolgende agenten een barrière te maken door op de Haaksbergerstraat aan de ene kant van een vluchtheuvel de dienstauto met de zwaailichten aan neer te zetten en aan de andere kant van de vluchtheuvel een auto met daarachter een vrachtwagen te laten stoppen. Met voor zich de wegblokkade en achter zich de achtervolgende agenten zou het busje stoppen en konden de inzittenden worden aangehouden, dacht de politie. Maar het liep anders.

Extra gas gegeven bij inrijden op agente
Het busje reed over de vluchtheuvel recht op de agente af die net een auto een stopteken had gegeven. Terwijl het witte busje op haar afreed hoorde de agente dat er gas bij werd gegeven. Nog vol adrenaline zette ook zij met haar collega de achtervolging in. In Haaksbergen werd het busje uiteindelijk klem gereden. In plaats van een man achter het stuur, zoals de agenten in Hengelo zagen, zat in Haaksbergen een vrouw achter het stuur.

Man uit busje gesprongen
De vrouw is aangehouden en de man was al voor het klemrijden uit het busje gesprongen. Hij is met behulp van een politiehond gevonden en ook aangehouden. Wie in Beckum achter het stuur zat toen op de agente werd ingereden is een raadsel. De politie heeft getuigenissen van omstanders nodig om te bepalen wie de poging tot doodslag op de agente pleegde.

Belangrijke getuigen
De bestuurder van een kleine auto en de chauffeur van de witte vrachtwagen die in Beckum een stopteken kregen kunnen belangrijke getuigen zijn. Hebt u gezien wie reed? Bel de politie dan op 0800 – 6070. Weet u meer over de gebeurtenis en wilt u liever anoniem blijven? Deel uw informatie van via M 0800 – 7000. Via deze link kan anoniem worden getipt bij Meld Misdaad Anoniem.


Blauwe vaten aan Torendijk

5 april 2017 – Aan de Torendijk zijn afgelopen week 5 vaten gedumpt, mogelijk afkomstig van een drugslab.  Dit is nu al de tweede dump in korte tijd in het gebied rondom Delden.

(foto: TV Oost)

Pas op bij het aantreffen van dergelijke vaten.  Ze bevatten een chemische stof die schadelijk is voor de gezondheid (stinkt naar zwavelzuur). Afblijven dus en direct melden bij 0900-8844 aub!


MENU