Recreatie & Toerisme

WELKOM!
Een klein dorp en een buurtschap onder de rook van Hengelo. Midden in Zuid-Twente, midden in de Zoutmarke. Rijk bedeeld met natuurschoon, waar bossen, weilanden, wandel- en zandpaden en water elkaar afwisselen. Dat zijn Beckum en Oele. Een gezellig Twents kerkdorp en buurtschap, waar de gemeenschap hecht is en de mensen elkaar op straat nog groeten. Waar noabers elkaar ontmoeten in bijvoorbeeld gemeenschapshuizen als ’t Proggiehoes van Beckum en De Schole in de buurtschap Oele. Het dorp en de buurtschap kenmerken zich door glooiende akkers en prachtige boerderijen. Veel van die boerderijen behoren tot het landgoed Twickel en zijn te herkennen aan de witte luiken met zwarte randen.

WANDELEN EN FIETSEN
WandelenIn de bosrijke omgeving van het kerkdorp is het heerlijk fietsen en mountainbiken. Speciaal voor de mountainbikers is er een zeventig kilometer lange route aangelegd die over het landgoed Twickel slingert. Opstappen kan in de kern van Beckum. Jaarlijks organiseert de sportclub van Beckum (TVO) een fietsroute met Koningsdag. De tocht van dit jaar ging van Beckum-Rekken-Beckum en is hier te downloaden. Uiteraard leent de omgeving zich ook prima voor een heerlijke wandeling. Bijvoorbeeld langs de eeuwenoude eiken in het Altenabos of langs de meertjes en heidevelden van Het Flier, een prachtig stuk natuur dat zich uitstrekt tussen Beckum en Oele. In deze buurtschap staat ook De Oldemeule, een onderslag watermolen die dateert uit 1690 en na een grondige renovatie weer in bedrijf is. De watermolen is een bezichtiging meer dan waard. Onlangs zijn er in het kader van 750 jaar Beckum, 3 speciale wandelroutes geopend. Klik hier voor meer info…

WINKELEN EN MUSEUMBEZOEK
Dorp en buurtschap liggen op steenworp afstand van de snelweg A1/A35 en worden omringd door plaatsen als Hengelo, Enschede, Delden en Haaksbergen. Een bezoek aan Beckum en Oele valt daarom goed te combineren met een dag winkelen of een cultureel uitje in de verschillende musea, galerieën en ateliers in de omgeving.

UIT ETEN
Uiteraard hebben het dorp en de buurtschap een breed aanbod horeca. Want wat te denken van een heerlijke lunch of à la carte diner bij een groot haardvuur? Of een heerlijk verkoelend drankje of juist een warme chocolademelk in het dorpscafé? Mogelijkheden te over om uw bezoek aan Beckum en Oele onvergetelijk te maken.

OVERNACHTEN
Natuurlijk zijn er ook overnachtingsmogelijkheden in Beckum. Van bed & breakfast en boerderijkamers voor een korte vakantie of een weekendje weg, tot recreatiebungalows en –villa’s voor wie het hele jaar in het Twentse kerkdorp wil recreëren.

Deze website biedt slechts een beperkte selectie van wat het dorp en de buurtschap u te bieden hebben. Wilt u de rust en de natuur in combinatie met kunst en cultuur zelf ervaren? Brengt u dan een bezoek aan Beckum en Oele en beleef een mooi stukje Twente.
Een klein dorp en een buurtschap onder de rook van Hengelo. Midden in Zuid-Twente, midden in de Zoutmarke. Rijk bedeeld met natuurschoon, waar bossen, weilanden, wandel- en zandpaden en water elkaar afwisselen. Dat zijn Beckum en Oele. Een gezellig Twents kerkdorp en buurtschap, waar de gemeenschap hecht is en de mensen elkaar op straat nog groeten.

Wat is er te zien en doen in Beckum of Oele

Eten en drinken in Beckum of Oele

overnachten in Beckum of Oele

Mail ons gerust...

Vragen? Mail ons gerust…

MENU