Aanpak dump- en zwerfafval

Inwoners van Beckum en Oele ergeren zich aan dump- en zwerfafval, de ergernis is zo groot dat het een plek heeft gekregen in het dorpsplan! Er zijn sinds de start van het dorpsplan diverse acties ingezet om het afval te verminderen.

Afval? U meldt ergernis nauwelijks!

Ziet u zelf ergens rotzooi liggen? Meld het aan de gemeente Hengelo door te bellen of gebruik te maken van de BuitenBeter-app. BuitenBeterZo kunnen we locaties beter monitoren, waardoor er maatregelen getroffen kunnen worden. Tot op heden zijn de meldingen minimaal. Ergert u zich niet? Of klaagt u alleen op feestje en aan de koffietafel? Dat helpt niet. Meld, dat helpt wel!

Contact met McDonalds
Een deel van de rommel komt doordat mensen de verpakkingen van het eten dat ze bij McDonald’s hebben gekocht, uit het raam kieperen zodra het op is. Precies, veelal ergens aan de Haaksbergerstraat. McDonald’s heeft onze klachten meteen omgezet in actie; sinds 2014 gaat er een speciale fietskar rond in Oele die de rommel komt opruimen.

Opschoondag 28 maart 2015
We doen mee aan de landelijke opschoondag op zaterdag 28 maart! Begin de lente fris en help ook mee. We starten om 9.30 uur bij de Schole en op het kerkplein, waarna we in ploegen diverse routes gaan lopen. Je mag zelf kiezen in welk team je wilt helpen, we proberen zoveel mogelijk iedereen zijn eigen leefomgeving op te laten ruimen. Om 12 uur zijn we klaar en ligt onze omgeving er weer prachtig bij. Er wordt voor materiaal gezorgd en een versnapering voor onderweg. Doe je wandelschoenen, handschoenen en een oude broek aan, trommel je buurman op en laat de kinderen ook meedoen. Meld je aan door een e-mail te sturen naar janneke@leferink.nl of bel 06 52336684.
Deze actie wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Hengelo en Twente Milieu.

Opruimdag Wiej Hoalt Beckum en Eule geern schoon 2014
In september 2014 deden we mee aan de landelijke Keep it Clean day. Met ruim 50 inwoners, jong en oud, haalden we in een paar uur tijd maar liefst 185 kilo afval uit de bermen van Beckum en Oele! Heeft het zin? Zeker! Uit onderzoek blijkt; schoon houdt schoon.

MENU