Wandelroutes

Bekijk Beckum anders langs drie historische wandelroutes

In het kader van 750 jaar Beckum zijn er drie bijzondere wandelroutes uitgezet langs bijzondere en historische locaties in Beckum.
De drie routes variëren in lengte en hebben alle drie een naam gekregen. De kortste route, met een afstand van 3,3 kilometer, draagt de naam Beckum Beter Bekeken . De tweede route, Het Panoramapad, met prachtige uitzichten over Beckum, is 4,6 kilometer en de langste route bedraagt 5,5 kilometer en heet Maurits en Napoleon in Beckum. Het hoeft geen uitleg dat deze tocht de wandelaars leidt naar en langs de plekken waar beide heren jaren geleden hebben gevochten.

Elke wandeling is voorzien van een duidelijke routebeschrijving en interessante informatie van de bijzondere locaties langs de route.

De routes zijn op te vragen via de gratis app Wandelen in Overijssel. Via de functie ‘Zoek route’ en de daarop volgende plattegrond van de omgeving zijn de drie nieuwe wandelingen te vinden. (Tip: zoom flink in op de plattegrond om de gegevens van alle drie de wandelingen in Beckum in het beeldscherm te krijgen.)

De wandeling Beckum Beter Bekeken, met 24 interessante locaties, is ook geschikt voor wandelwagens en rolstoelen. Dat geldt niet voor Panoramapad Beckum, met 19 locaties, en de route Maurits en Napoleon in Beckum, met 18 bijzondere locaties. Voor deze twee wandelingen geldt bovendien het advies om stevige wandelschoenen te dragen.

Meer informatie is te vinden op
www.landschapoverijssel.nl.
Voor wie de wandeling liever vanaf papier loopt, zijn de routes hier ook te downloaden via de link ‘wandelen en fietsen’.

collage
Linksboven: Café en winkel van Het Wapen van Beckum
Rechtsboven: Voormalige Appelhof van hoofdonderwijzer Nunnink
Linksonder: Eerste kerk, 1820
Rechtsonder: Huis van Verberne en locatie van het eerste kerkhof

MENU