As ’n gek in’n drek

Dit jaar vindt op de Tweede Pinksterdag voor de elfde keer het auto spektakel ‘As’n gek in’n drek’ plaats. De aanvang staat evenals voorgaande jaren gepland op 11.30 uur.

Wat ooit begon als een leuk idee in 2007 is uitgegroeid tot een evenement met deelnemers uit het hele land. Ieder jaar komen vele bezoekers, zowel jong als oud, dit spektakelstuk van de Pinksterfeesten Beckum bewonderen. Het recept is een mix van actie, humor, snelheid, sensatie en een hele berg gezelligheid.

 

Een korte uitleg

De baan bestaat uit een startbaan van 50 meter die wordt vervolgd door een naar geheim recept geprepareerde modderbaan met eenzelfde lengte, maar oplopend in diepte. Er wordt gestreden in vier verschillende klassen:
– autoklasse
– superautoklasse
– specialklasse
– 4×4 klasse

Deze klassen gaan ombeurten van start om de finishvlag van onderen te kunnen bekijken. Hierbij geldt in eerste instantie de snelste tijd + afgelegde afstand.

Daarnaast strijden de vaak iets minder snellere deelnemers om de ‘Gekste gek in de Drek Bokaal’. Hierbij gaat het om plezier bij zowel de deelnemers als het publiek.  Hoe gekker hoe meer kans op deze fel begeerde Drek Bokaal.

Om het geheel af te maken, zullen ook dit jaar de benodigde preparatiepauzes muzikaal en humoristisch worden ingevuld zodat niemand zich ook maar enigszins hoeft te vervelen. Na afloop vindt in de tent de prijsuitreiking plaats  en zullen The Heinoos de muzikale afsluiter voor hun rekening nemen.

Weer of geen weer, we gaan er alles aan doen om er voor zowel jong als oud weer een mooi spektakel van te maken. Graag tot ziens tijdens de Tweede Pinksterdag.

Hoe meer z(w)ielen, hoe meer vreugd.

  • As 'n gek in'n drek
  • As 'n gek in'n drek
  • As 'n gek in'n drek
  • As 'n gek in'n drek
  • As 'n gek in'n drek
  • As 'n gek in 'n drek
MENU