Loopondersteuning TVO jeugd in samenwerking met fysiotherapeut

Sprinten en hardlopen zijn de belangrijkste elementen bij veel sporten. Daarom heeft TVO omni jeugd in samenwerking met Fysiotherapie Schmitz looptrainingen aangeboden voor kinderen die hulp kunnen gebruiken bij de loopvaardigheden. Door deze trainingen leren kinderen hoe beter te sprinten en hard(er) te lopen. Fysiotherapie Schmitz maakt gebruik van de betrouwbaarste testen (die ook bij topsporters worden gebruikt) en kan het kind binnen enkele weken beter worden in sprint of hardlopen.

In het afgelopen voorjaar hebben ongeveer 30 kinderen de trainingen gevolgd. De kinderen werden in twee leeftijdsgroepen verdeelt. Zo kun je specifieker trainen. De groep met jongere kinderen leerden eerst hoe je moest huppelen. En daarna hoe je het best kunt sprinten. De groep met oudere kinderen leerden hoe je kruispassen maakt en zijwaartse galop en hebben een grote ronde gerend. Beide groepen hebben de heuveltraining gedaan, sprinten de berg op en er ook weer af. De kinderen vonden het heel erg leuk met name de eindspelletjes zoals slingertikkertje en veel wilden doorgaan met de trainingen. Dat enthousiasme zagen we ook terug in de testresultaten; alle kinderen zaten nu boven het landelijke gemiddelde en iedereen was tevreden. Bij deze bedanken we Peter Paul Schmitz hartelijk voor zijn inzet voor het organiseren en uitvoeren van de looptrainingen.

Kortom de trainingen waren een succes en om die reden gaan we in het voorjaar van 2018 nogmaals een loopondersteuning aanbieden wederom in samenwerking met Fysiotherapie Schmitz. Informatie volgt tzt via TVO nieuws en BBB.