TVO 1 – Diepenheim 1: 1-2 (0-1)

Bericht 22 van 156

TVO laat het als team afweten tegen hekkensluiter Diepenheim

Donderdagavond werd het inhaalduel TVO tegen Diepenheim gespeeld. Op het oog een pot voetbal waarin de Beckumers de beste winstkansen zouden moeten hebben. Zouden moeten hebben ja, want de sympathieke Diepenheimers oogstten tot gisteren 7 punten uit remises en 11 doelpunten voor…

Maar het kan verkeren, zei ooit eens ene wijsgeer. Wat heet, soms is niets zo onvoorspelbaar als een potje voetbal. Dat bleek dus gisteren maar weer. TVO startte voorzichtig en zag een frisser opererende tegenstander, die meteen via twee vrije schoppen voor gevaar stichtte. Pas na ruim een kwartier was TVO via een goed lopende aanval over rechts kansrijk, maar Jelle Mulder miste uit een steekbal net het doel. Verder bleef de thuisclub volharden in ‘twijfelvoetbal’ en slordige passing. Daarbij dient gezegd, dat een strook veld aan de tribunekant hobbelig was, hetgeen zuivere combinaties moeilijk maakte. Na een klein half uur kreeg Diepenheim een vrije schop te nemen. Vanaf 18 meter schoot de spits de bal hard in, TVO doelman Mike ten Voorde keerde het schot in eerste instantie, maar Brinkman was er als de kippen bij om de losgelaten bal alsnog in het net te schieten, 0-1. Meteen daarna miste Aaron van Laar aan de andere kant een uitgelezen mogelijkheid door laconieke balbehandeling met een doelloos tikje breed. Uit een scherpe voorzet vanaf links was Thijn Veldhuis bij de 2e paal dichtbij de gelijkmaker maar kopte naast. Diezelfde speler ging vlak voor rust in de fout toen hij de bal leek te verspelen en met een drieste sliding zijn opponent raakte en geel kreeg.

TVO had ongetwijfeld in de rust de boodschap van de trainer gekregen, dat het heel anders moest. Als  team met gesloten linies opereren, meer druk naar voren en zuiverder in de passing. Maar ook nu bleek dat de formatie niet bij machte was om het tij te doen keren. In alle linies was het wringen en kraken, oftewel ver onder de maat. Toen na 72 minuten dan eindelijk Jorn Groothuis een keer los kwam en vanaf links diagonaal de 1-1 binnenschoot, leek de schade nog mee te vallen. Enkele invallers konden dit keer ook niet de extra impuls geven, alhoewel Daan ten Dam via een strak schot, dat rakelings naast vloog, nog dichtbij de 2-1 was. Maar 10 minuten voor tijd voltrok het onheil zich alsnog over TVO. Na een onschuldige inzet van de jeugdige Diepenheimer Daan Haafkes leek de bal een gemakkelijke prooi voor Mike ten Voorde. Maar de TVO goalie zag de bal uit zijn handen glippen en tergend langzaam over de lijn rollen, 1-2. Tot ontzetting van heel TVO en dolle vreugde van de gasten. In de schemerige slotminuten baatte een soort van offensief van de zwart-witten ook niet meer. Een flinke domper dus voor TVO, dat een ongeslagen serie van acht competitiewedstrijden abrupt afgebroken zag.

Knitto

MENU