BSC Unisson 1 – TVO 1: 0-2 (0-1)

Bericht 27 van 150

TVO boekt vanuit een hecht collectief de derde zege op rij

Het was zondagmiddag voor de toeschouwers afzien bij de gure, koude weersomstandigheden in Boekelo. Als voorbode van een verwachte vorstperiode. Maar de spelers maakten er wederzijds een boeiende pot voetbal van onder prima leiding. De partij BSC/Unisson tegen TVO kenmerkte zich door twee ploegen met verzorgd, opbouwend voetbal in hoog tempo. Bij TVO was de rentree van Jorn van Laar aanstaande na een lange revalidatieperiode na een kruisbandoperatie.

Aanvankelijk was er evenwicht met iets meer aanvallende dreiging van de thuisclub. Na 7 minuten kwam Aaron van Laar namens TVO in scoringspositie, maar was besluitloos bij de afwerking. Een tegenstoot van de thuisclub werd gevaarlijk door mistasten in de TVO defensie, maar Mike ten Voorde redde bekwaam. Hierna kregen de gastheren nog een goede scoringskans. Gaandeweg toonde de TVO verdediging zich als geheel een hecht collectief en neutraliseerde het aanvallende gevaar van BSC/Unisson. Een afstandschot van de gastheren ging rakelings naast, maar in de 29e minuut had de niet geheel fitte Jorn Groothuis een belangrijk aandeel bij de openingstreffer van de gasten. Vanaf rechts werd hij vrijgespeeld en zijn scherpe voorzet werd in 2e instantie door de opkomende Thijn Veldhuis resoluut binnen geschoten, 0-1. Thijn Veldhuis was in het hechte TVO team ook een van de meest waardevolle spelers.

Dat manifesteerde hij vooral in de 2e helft met enkele prima ingrepen op snelheid en overzicht bij dreigend BSC/Unisson gevaar. Die 2e helft kende een optisch sterkere thuisclub, maar TVO bleef achterin prima overeind, waarbij ook goalie ten Voorde zich enkele keren onderscheidde met goede reflexen. In de 78e minuut was dan de rentree van Jorn van Laar in de TVO formatie. Toen de toeschouwers al aan het aftellen waren na bijna 90 speelminuten, viel de beslissing. Door de ruimte die de aandringende Boekeloërs weggaven, kon TVO doeltreffend counteren. Via het middenveld werd Jorn van Laar aangespeeld, die lanceerde zijn broer Aaron op rechts en de pasklare voorzet was een prooi voor de vrijgelopen Rinze Mulder, 0-2. Waar BSC/Unisson toeschouwers wellicht meenden dat een remise een betere weergave zou zijn geweest van het geboden spel, telt gewoon de realiteit.

TVO is gegroeid als team, mede door inbreng van jeugdspelers die goed overeind blijven. En met de prima zege van zondag is de tendens van de twee vorige partijen voortgezet. Als collectief raakt TVO niet snel meer in de war. Dat enkele BSC/Unisson spelers direct na afloop uitgeteld en teleurgesteld op de grond lagen, was symbolisch. Ze waren enkele keren dichtbij de gelijkmaker geweest, maar konden het TVO bolwerk niet slopen. Deze derde zege op rij biedt daarentegen in het vervolg perspectief voor de Beckumer formatie!

Knitto

Thijn Veldhuis (1)

MENU