Buurse 1 – TVO 1: 1-1 (1-0)

Bericht 26 van 153

TVO toont veerkracht in sterke 2e helft en haalt verdiend punt in Buurse

Het was de laatste weken nogal improviseren voor de amateurclubs door de reeks afgelastingen vanwege de winterperiode. En bij ingelaste oefenpartijen moest het wedstrijdritme maar op peil blijven.

TVO had sinds december drie partijen op rij gewonnen in de reguliere competitie en zelfvertrouwen getankt. Dat was mede te danken aan de positieve ontwikkeling van enkele A-junioren, die geregeld speelminuten kregen. Die trend zette zich voort in een aantal oefenwedstrijden, die winnend werden afgesloten in de winterperiode.

Zondag jl. dan op bezoek bij Buurse, dat net onder TVO op de ranglijst bivakkeert. Vanuit de optimistische flow door de serie zeges, die de laatste maanden warden behaald, hoopte de Beckumer aanhang op een goed resultaat. Maar de realiteit leerde weer eens, dat in de voetbalsport zich vaak niets laat voorspellen. De eerste fase was nog wel hoopvol voor TVO. Jorn Groothuis kwam door over rechts en zette laag voor op Aaron van Laar, die kreeg de bal iets achter zich en probeerde het met een hakbal achter het standbeen langs. Maar na een kwartier duidelijk de regie te hebben gevoerd met slim, combinatie – en positiespel, moest de Beckumer formatie terug.

Groothuis schoot na een assist van Jelle Mulder net naast, enkele corners van TVO sorteerden geen effect en Buurse kwam na een uitbraak dichtbij een doelpunt over rechts. Maar TVO antipiceerde gaandeweg slecht op de uitbraken via de snelle Buurse spitsen. Slordigheden in de opbouw en verkeerde keuzes en timing bij hoge ballen maakten dat de Beckumer formatie een labiele fase onderging. Dat vertaalde zich in de 24e minuut in een doelpunt , toen TVO werd afgetroeft op snelheid door het midden en Bomkamp de 1-0 binnenschoot. Uit een te zachte terugspeelbal in de TVO verdediging kwam Buurse bijna op 2-0. Aan de andere kant was Aaron van Laar na een voorzet van Jorn Groothuis kansrijk, maar zijn kopbal spatte op de lat uiteen.

Na de thee diende TVO uit een ander vaatje te tappen en die boodschap van trainer Danny Ottink was niet aan dovemansoren gezegd. Met de twee verse wissels Jorn van Laar en Daan ten Dam ging TVO energiek ten aanval. In de 50e minuut werd uit een vrije schop van Jorn van Laar de bal geblokt en een inzet van de tweede lijn werd door de Buurse goalie kundig tot hoekschop verwerkt. In de drang naar voren moest TVO achterin alert blijven op de lepe uitvallen van Buurse die niet van gevaar ontbloot waren. Het werd derhalve een boeiend gevecht, waarbij door het hoge tempo de kwaliteit wel eens leed onder ‘de drang naar voren’. In de 68e minuut werd een afstandschot van Buurse kundig door TVO doelman Mike ten Voorde gepareerd. Even later stopte de Buurse keeper een vrije schop van Jorn van Laar vanwege hands op de rand van het zestien metergebied. Twaalf minuten voor tijd leek een doemscenario voor TVO uit te komen. Vanwege neerleggen binnen het strafschopgebied van een Buurse spits werd een strafschop toegekend aan de thuisclub. Maar de bal werd met een knappe reflex door Mike ten Voorde klemvast gepakt. TVO putte moed uit deze meevaller en bleef druk zetten. Uit een van de vele vrije schoppen stapte Jorn van Laar over de bal, waarna Groothuis vanaf 18 meter verwoestend uithaalde met een schot in de bovenhoek, 1-1. In het slotoffensief waren de gasten nog dichtbij de winnende treffer, maar de Buurser goalie hield zijn doel schoon. Behoudens een mindere periode in het 2e deel voor de pauze was TVO voetballend grotendeels de bovenliggende partij en was de remise meer dan verdiend. Ook positief was het optreden van de arbiter, die bij de soms stevige duels en opwinding zonder kaarten de partij tot een goed einde floot.

Knitto

 

Jorn Groothuis (1)

MENU