Diepenheim 1 – TVO 1: 2-1 (2-0)

Bericht 3 van 150

TVO schiet zichzelf in de voet

Er zijn zo van die dagen, dat voorgenomen plannen behoorlijk de mist ingaan. Dat overkwam ook TVO dat op bezoek ging bij de tegen degradatie vechtende formatie van Diepenheim. Op het gezamelijke treffen daags ervoor met de voltallige selectie van TVO waren de goede voornemens nog helder uitgesproken. Gewoon de laatste competitiefase vol gas geven.

Op het rustieke complex van de gastheren bleek de realiteit even anders. Het gemis van de geschorste Jorn van Laar en Jorn Groothuis deed zich aanvallend danig voelen. Diepenheim was gretiger en scherper. Een afstandschot werd nog gepakt door TVO doelman Ten Voorde. In het vervolg kreeg TVO enkele mogelijkheden en een schot van Cyriel Temmink gaat net over. Maar na enkele corners zonder resultaat is het wel raak voor de thuisclub. In de 40e minuut werkt TVO de bal achterin niet adequaat weg en Diepenheimer spits Zandjans schiet dankbaar de 1-0 binnen. De TVO kater wordt nauwelijks 3 minuten later nog groter als een schot moeizaam door keeper Ten Voorde wordt gepareerd, waarna weer de Diepenheim spits snel reageert en zomaar in het lege doel kan schieten, 2-0.

Na de thee wel een energieker TVO, dat meer spelaandeel kreeg, maar slordig was in de afwerking. Toch komt de aansluitingstreffer op het (denkbeeldige!) scorebord in de 60e minuut. De vrijgelaten Stef Dijkstra kan met een ‘klutskopbal’ (nieuw woord in het voetbaljargon!) de bal binnenkoppen, 2-1. Na een pass van Dennis Freriksen zet Temmink vanaf links Dijkstra even later kansrijk vrij voor doel, maar nu mist de TVO spits jammerlijk. Ook uit een aanval over rechts waarbij de opkomende Nick Ottink een beste schietkans krijgt maar zijn schot mist het doel op een haar na.  Diepenheim moet enkele keren aan de noodrem trekken om TVO-ers af te stoppen met geel als consequentie. In de slotminuut geeft het opdringende TVO achterin alle ruimte weg, waarna een Diepenheimer spits vrij voor de TVO keeper komt te staan, maar hij schiet in het zijnet. Een zure nederlaag dus voor TVO, dat nog twee partijen heeft om het geschonden blazoen op te poetsen.

Knitto

MENU