EMOS 1 – TVO 1: 5-1 (3-1)

Bericht 21 van 156

TVO verkeert in voorjaarsdip en verliest nu kansloos bij EMOS

Bij EMOS moest TVO trachten haar blazoen weer op te poetsen na de schlemielige nederlaag van afgelopen donderdag tegen Diepenheim. Alle spelers staken de hand in eigen boezem en waren unaniem van mening dat deze mislukte uitvoering eenmalig diende te zijn. Maar het viel allemaal best tegen bij EMOS. Na een redelijk hoopvol begin met kansen voor TVO na een combinatie tussen Cyriel Temmink en Aaron van Laar en een actie van Jorn van Laar die dichtbij een treffer was maar scherpte miste bij de afronding, sloeg EMOS genadeloos toe. In de 12e en 19e minuut werd de TVO verdediging compleet in de luren gelegd door de effectieve EMOS aanvalslinie. Michel van Loon was tweemaal de scherprechter, 2-0. Tussendoor leek Jorn van Laar te ontsnappen aan de EMOS verdediging maar werd randje buitenspel afgefloten. Na 25 minuten werd uit een corner van rechts de bal keihard ingekopt bij de 2e paal door de inlopende Maik Ottink, 2-1. Maar de TVO opleving was van korte duur want even later wordt de labiele TVO verdediging weer afgetroeft en is Nick van Straalen het eindstation van een soepele EMOS aanval, 3-1.

Na de hervatting leek even een optisch overwicht voor TVO in de maak, maar qua effectiviteit laten de Beckumer voorwaartsen het afweten tegen de beter combinerende thuisclub. Die daarbij ook de onzekere TVO verdediging voordurend voor problemen stellen. Dat resulteerde in de 4-1 door Van Straalen en  later was weer Van Loon succesvol namens de rood-witte thuisclub, 5-1. Sporadische kansen waren er voor TVO, toen Jorn van Laar ontsnapte en alleen op de keeper afging, maar net een fractie te lang wachtte met afdrukken. Ook een schot van Jorn Groothuis werd knap gepareerd door de EMOS keeper.

Na het verlies tegen Diepenheim dus de 2e nederlaag binnen een week voor TVO. En dat na een ongeslagen serie van acht partijen. Het is maar goed dat TVO hierin een buffer van 13 punten voorsprong heeft opgebouwd tov. de degradatiezone. Natuurlijk hebben de spelers het voetbalspelletje niet verleerd, maar met deze uitslagen gooien ze een opgebouwde reputatie wel te grabbel. Een voorjaarsdip zullen we het maar noemen. En om die aanstaande donderdag te boven te komen bij de inhaalwedstrijd thuis tegen Enter is een eerste verplichting van de TVO spelers om vastberaden en als team te opereren in alle linies. Met de toch aanwezige kwaliteiten moet het dan goedkomen in de slotfase van de competitie.

Knitto

MENU