Markelo 1 – TVO 1: 3-1 (1-0)

Bericht 1 van 153

TVO MOET DE PUNTEN AAN EEN ENERGIEKER MARKELO LATEN

Het was zondag voor TVO een beetje hinken op twee gedachten. Vorige week tegen Bentelo was het seizoen bijna afgesloten met een plichtmatige ovewinning waarna een slotduel bij en tegen Markelo restte. TVO mikte minstens op een remise om met een 4e plaats de competitie met 40 punten waardig af te kunnen sluiten. Wat gezien de ranglijst een realistisch uitganspunt zou moeten zijn. Maar die realiteit bleek een onhaalbare missie. Bij een temperatuur van 31 graden op de thermometer bij het Markelose sportcomplex kon de Beckumer formatie het niet opbrengen om voldoende weerwoord te leveren aan Markelo, dat wél voldoende strijd leverde onder de tropische omstandigheden.

Aanvankelijk was er wel evenwicht en liet TVO met soepele combinaties zien, wel kwaliteit in huis te hebben. Maar gaandeweg verzandde het spel van de gasten en was men steeds slordiger in de eindpass. Markelo werd aanvallend gevaarlijker, maar TVO doelman Mike ten Voorde was vooralsnog een grote sta-in-de-weg. Jorn Groothuis zag aan de andere kant zijn inzet geblokkeerd en Nick Ottink zag dat uit een afstandschot over 40 meter de bal nipt over de lat werd getikt door de Markelo goalie. Markelo had voor de pauze het laatste woord. Na een schot dat rakelings naast vloog, was de volgende aanval succesvol, toen uit een voorzet over links Groot Roessink knap binnenschoot, 1-0.

Ook na de hervatting was TVO even dreigend, maar Cyriel Temmink schiet kansrijk op de keeper en een kopbal mist net doel. Als in de 58e minuuut een aandringend TVO achterin ruimte moet laten, profiteert Markelo optimaal. Via een snelle combInatie wordt Groot Roessink vrij voor de keeper gezet en de 2-0 is een feit. Diezelfde Groot Roessink, die volgens het programmablad afscheid van de Markelo hoofdmacht neemt, scoort ook nog de 3-0 in de 78e minuut en verlaat derhalve in stijl en onder applaus even later het veld. TVO  redt de eer zo’n 8 minuten voor tijd, als Aaron van Laar eindelijk loskomt van zijn tegenstander, een puike voorzet aflevert die  door Stef Dijkstra ineens hard wordt ingeschoten, 3-1.

Knitto

MENU