TVO 1 – Bentelo 1: 2-0 (1-0)

Bericht 5 van 153

TVO doet haar sportieve plicht en brengt Bentelo daarmee in zwaar weer

TVO zat dit weekend in de plaatselijke Pinksterfeesten-sfeer en moest het tussendoor opnemen tegen noaber Bentelo, dat in de degradatiezone verkeert. En vooropgesteld; je gunt je buurman alle succes op behoud van de 4e klasse, maar houdt ook zelf een eergevoel over voor wat betreft het streven naar een eindklassering rond de 5e plaats met zo’n 40 punten in de 4e klasse B. Dat was althans het uitgangspunt vooraf. De broers Jorn en Aaron van Laar ontbraken in de TVO formatie vanwege een schorsing en Pinksterfeestverplichting, maar desalniettemin was TVO vanaf het beginsignaal de bovenliggende ploeg. Het eerste kwartier werden dikke scoringskansen uitgespeeld, maar Maik Ottink, Stef Dijkstra en Jorn Groothuis – via een pass van Luuk Grashof – misten doel of zagen hun inzet gekeerd door de Bentelo goalie. Na 13 minuten deelde Bentelo via venijnige counters enkele speldenprikken uit, maar uit een vrije schop ging de bal naast en TVO doelman Mike ten Voorde verwerkte een inzet tot corner. In de 24e minuut brak de ijverige Cyriel Temmink door over links, maar zijn voorzet ging rakelings naast. Ook Dijkstra was voor open doel kansrijk, maar zag door besluitloosheid die scoringskans in rook opgaan.

Maar drie minuten voor rust was het wel raak, toen Jorn Groothuis zijn  sterkste wapen kon hanteren. Met een scherpe dieptepass werd hij gelanceerd, kon over rechts oprukken en met een fraai diagonaal schot vanaf 18 meter afdrukken, 1-0. Pal voor rust kreeg Bentelo nog een kopkans, maar de bal ging naast.

De 2e helft bleef het verwachte offensief van Bentelo uit. Met de tussenstand van een ruime voorsprong van mede-degradatiekandidaat Enter tegen Markelo indachtig leek bij Bentelo het laatste stukje zelfvertrouwen weg te ebben. TVO bleef ook na enkele wissels de betere ploeg, ondanks dat Bentelo optisch wel enkele speldeprikken uitdeelde, maar aanvallend machteloos bleef. De sportieve wedstrijd kabbelde in rustig tempo naar het einde en werd 5 minuten voor tijd definitief door TVO in het slot gegooid. Even lieten de Beckumers aanvallend nog het verschil zien tussen beide partijen. Groothuis werd na een goede combinatie gevonden en hij gaf een prima steekpass op Dijkstra, die secuur laag binnen schoot, 2-0.

De invalbeurt daarna van Jordy Derkink (speler/keeper 3e) was memorabel, want hij kopte in de slotminuut bijna nog 3-0 in de touwen. Berusting was feitelijk het juiste woord dat de sympathieke Benteloërs uitstraalden. Die mening werd ook door hun achterban onderschreven maar er is hoop volgens de insiders. ‘Er komen een aantal talentvolle jeugdspelers aan die het voortouw in de nabije toekomst moeten nemen in de Bentelose hoofdmacht’. Maar nu eerst nog de cruciale laatste wedstrijd voor Bentelo tegen WVV34 aanstaande zondag om minimaal rechtstreekse degradatie te ontlopen….

Knitto

MENU