TVO 1 – Rood Zwart 1: 1-1 (1-1)

Bericht 23 van 156

TVO moet na rust passen en Rood Zwart haalt verdiend een punt binnen

Het begon allemaal veelbelovend voor de thuislub, dat het eerste half uur duidelijk de toon zette. Uit de eerste de beste aanval in de 2e minuut werd Aaron van Laar op rand zestien weggedrukt en broer Jorn ontfemde zich over de bal bij de vrije schop. Met uiterste precisie werd de bal in de rechterbovenhoek geschoten, 1-0. Rood Zwart claimde vervolgens wegens vermeend hands een strafschop, maar dat werd terecht genegeerd. TVO bleef kansrijk, zag eerst Rinze Mulder en vervolgens Daan ten Dam stranden op de goalie en in de 10e minuut speelde Jorn van Laar zcih knap vrij maar ook zijn inzet werd door de Rood Zwart doelman knap gepareerd. Na 22 minuten liet Thijn Veldhuis een steek vallen in de opbouw en bracht een aanvaller van de gasten in kansrijke positie, maar de aansluitende hoekschop leverde niets op. Toen vervolgens  uit een TVO aanval via Aaron van Laar de bal voor de voeten van Maik Ottink belandde, leek de 2e TVO treffer in de maak. Maar door een duw in de rug mist hij de bal jammerlijk. Vijf minuten voor rust valt dan de gelijkmaker. Een Rood Zwart aanval wordt eerst afgeslagen, maar in de rebound is de snelle spits Monteiro alert en schiet de 1-1 binnen. Nog vlak voor rust is er een goede mogelijkheid voor de gasten maar Mike ten Voorde houdt na een dieptebal de TVO ploeg op de been met een knappe reflex.

Na de thee is het allemaal trager, slordiger en met minder overtuiging. Beide ploegen moeten schijnbaar ook wennen aan de – overigens aangename – zomerse temperaturen en zien de krachten wegvloeien. Maar Rood Zwart kan gaandeweg schijnbaar beter met deze omstandigheden omgaan. De TVO aanvalslinie wordt zelden bereikt en kan geen potten meer breken. Ook het ontbreken van de geschorste Jorn Groothuis deed zich voorin gelden. Nadat na een TVO uitbraak een inzet van Jorn van Laar gekeerd wordt en een kopbal van Dennis Freriksen over het doel zeilt, heeft TVO haar meeste kruit verschoten.

Er worden nog enkele wissels ingebracht bij TVO, waaronder A junior Gijs Bolks die hiermee zijn debuut maakt. TVO doelman Mike ten Voorde moet in de slotfase nog tweemaal handelend optreden en doet dat met verve. Mede daardoor mag TVO niet mopperen, dat een punt aan het sportieve duel wordt overgehouden.

Knitto

Jorn van Laar (1)

MENU