TVO 1 – UDI 1: 5-2 (0-1)

Bericht 25 van 156

TVO SCHIET NA DE PAUZE MET SCHERP EN LAAT UDI KANSLOOS

Het leek zondagmorgen, toen de gordijnen werden weggeschoven, dat er weer een afgelasting van een competitieronde op natuurgras vanwege regen zou komen. Maar niets was minder waar; rond 11 uur trok de regen weg en bleken alle sportvelden in de regio ‘s middags goed bespeelbaar te zijn. In Beckum ontving TVO het Enschedese UDI dat net boven de Beckumer formatie bivakkeert. Jesse Asbroek scoorde als jeugdspeler van de dag namens TVO vooraf een prima doelpunt en dat leek een voorbode voor een gunstig thuisresultaat.
Het begin bevatte eerst schermutselingen waarbij de gasten kansrijk waren, maar de vrijgelaten UDI aanvaller schoot rakelings naast. We schrijven de 10e minuut. Even later werd Jorn van Laar gelanceerd maar de weer fitte TVO spits werd vanwege buitenspel teruggefloten.
Na 20 minuten zag TVO goalie Mike ten Voorde er niet best uit, toen hij de bal na een voorzet onhandig wegstompte. De vrijgelaten Kevin Schonewille was attent en kon het leer in de rebound koel binnenschieten en UDI op voosprong zetten, 0-1. Jorn van Laar bediende even later broer Aaron die in kansrijke positive miste en vervolgens zag Jorn van Laar uit een vrije schop een kopbal prima gekeerd door de UDI doelman. Ook Rinze Mulder en Jorn Groothuis waren dichtbij de gelijkmaker, maar misten finesse in de afronding. In de 44e minuut leek Thijn Veldhuis glijdend de 1-1 in te koppen na een scherpe voorzet bij de 2e paal, maar zag een UDI verdediger ten koste van een hoekschop net redden. Uit een van de sporadische tegenstoten had UDI nog een goede kans, maar ten Voorde redde nu fraai.
Toch wanhoopte TVO niet, want bij het spelbeeld van de 1e helft was de thuisclub gaandeweg de bovenliggende partij. Die tendens werd meteen na de pauze onderstreept. Wat heet, binnen 3 minuten stond de 2-1 stand op het scorebord. In de 46e minuut werd bij een aanval uit het boekje over links via vier schijven de UDI ploeg zoek gespeeld door de TVO formatie. Cyriel Temmink, Maik Ottink, Daan ten Dam en Jorn van Laar waren de architecten en de slim vrijgelopen Rinze Mulder tekende voor de 1-1. Een minuut later waren opnieuw ten Dam en Jorn van Laar betrokken bij een volgende doeltreffende TVO aanval. Nu was Aaron van Laar de koele afmaker, 2-1. Groothuis kreeg nog een goede scoringsmogelijkheid, maar talmde te lang met afdrukken. Maar toen in de 63e minuut de UDI verdediging centraal achterin blunderde, kon weer Aaron van Laar simpel profiteren, 3-1. In de 76e minuut kwam daar ineens de 3-2 stand op het bord. Weer Schonewille kon de bal uit een voorzet koppend verlengen. Even leek er onzekerheid in de TVO linies te sluipen, maar UDI kon geen vuist meer maken. Het slotakkoord was duidelijk voor TVO, dat middels Mulder in de 84e minuut 4-2 scoorde. En tenslotte smaakte Jorn van Laar in de laatste minuut het genoegen van zijn eerste doelpunt sinds de opgelopen blessure van ruim 2 jaar geleden. Hij liet de uitgespeelde UDI verdediging de hakken zien en scoorde vanaf rechts uit een moeilijke hoek 5-2.

Knitto

 

 

MENU