TVO 1 – WVV 1: 1-3 (1-1)

Bericht 5 van 150

TVO moet in 2e helft buigen voor effectief WVV34

Er werd afgelopen week veel gespeculeerd en gefilosofeerd over de derby in Beckum tussen TVO en de aanstaande kampioen WVV34. Kon WVV de bloemen al in ontvangst nemen of zou er een kink in de kabel komen?

De uitwedstrijd indachtig had TVO na een bijkans kansloze 1e helft bij een 3-0 achterstand nog een eindsprint in de benen, die via een 3-2 stand zomaar een 3-3 remise had kunnen betekenen.

Op de middag dat FC Twente definitief ten begrave uit de eredivisie werd gedragen, stond dan gisteren de returnwedstrijd op het zonovergoten sportcomplex in Beckum op de rol. Met alle ingrediënten van dien. Honderden toeschouwers omzoomden het hoofdveld, dat ‘s morgens nog gesproeid was om een optimale conditie te creëren. Het kardinale punt was, of het goed draaiende TVO de succevolle aanvalslinie van WVV zou kunnen ontmantelen. En dat lukte bij vlagen prima.

TVO ging fris en fruitig van start en ziet ondermeer een schot van Jorn van Laar langs gaan. Maar WVV nam het initiatief over en in de 20e minuut belandde een dieptepass bij een WVV spits, die rakelings voorlangs schoot. Na obstructie op Jorn van Laar schiet Dennis Freriksen de vrije schop over. Na ruim een half uur is het trio Jorn Groothuis-Jorn van Laar en Aaron van Laar en dichtbij de openingstreffer, maar laatstgenoemde mist in kansrijke positie. In de tegenstoot kan TVO na een inzet van ten Breteler ten koste van corner het doel schoon houden. Na 42 minuten komt de 1-0 op het scorebord, als na een vrije schop vanaf 20 meter Jorn Groothuis over de bal stapt en Jorn van Laar het leer hard in het net schiet. Maar binnen drie minuten is de stand alweer gelijk, als TVO de bal achterin

niet afdoende opruimt en ten Breteler koelboedig in tweede instantie 1-1 binnenschiet. Dit was dus een ruststand die de verhouding aardig weergaf.

Na de thee kwam WVV snel op voorsprong, toen bij een scrimmage Aarnink de voet als laatste tegen de bal zette, waar sommigen een eigen goal van TVO dachten te zien, 1-2. Groothuis zorgde met zijn acties voor TVO gevaar, maar lokte door zijn vele valpartijen ook irritaties uit.

Dat dit tegen hem werkte bleek in de 65e minuut. Hij zette een solo in en werd binnen het strafschopgebied in schietpositie neergelegd, maar de scheidsrechter negeerde deze zuivere penalty. In de navolgende consternatie met een corner voor TVO vergat Jorn van Laar zich met een onnodige overtreding en kreeg rood. Dit was gezien de aard van het incident een overdreven sanctie. Maar de partij was hiermee voor TVO wel  gelopen. De inbreng van jeugdspelers bij TVO sorteerde geen effect meer.

In de 82e minuut was invaller Jaafil namens WVV succesvol en met zijn snelheid troefde hij de Beckumer verdediging af en scoorde onberispelijk 1-3. Een verdiende zege voor het slimmer spelende WVV was het wel, maar tot het breekpunt van de niet gegeven strafschop was een remise voor TVO binnen handbereik. Aangezien concurrent GFC bij Enter won, moet WVV het kampioenschap nog minstens een week uitstellen.

Knitto

MENU