Wedstrijdverslag Rood Zwart 1 – TVO 1: 2 – 1 (2 – 0)

Bericht 59 van 156

Karaktervol TVO dichtbij een remise

Het was zondag een beetje feest in Delden, waar het fraai gebouwde Noaberhoes, annex royale kantine, bestuurskamer en recreatie-verblijfruimten op het – nu nog geheten – sportcomplex de Scheetheuvel officieus in gebruik werd genomen. Honderden belangstellenden bewonderden het fraaie bouwwerk bij Rood Zwart, dat om 14 uur aftrapte tegen TVO.

Het werd een wedstrijd met twee gezichten; voor de thee had Rood Zwart gaandeweg het betere van het spel, maar na de thee legde een getergd TVO de gastheren op de pijnbank. Bij TVO leek de rentree van Jorn van Laar na 1 ½ jaar blessureleed aanstaande, maar hij kreeg afgelopen week een terugslag en de mogelijke rentree is nu ongewis. Dat is voor TVO, maar vooral voor Jorn zelf een flinke domper. Bij een vriendelijke najaarszon kroop TVO in de loop van de 1e helft teveel in de verdedigende stelling, hopend op oprispingen in de voorste linies. Dat leverde spaarzaam kansjes op voor Jorn Groothuis en Colin Verberne met een te zachte inzet. In de 17e minuut was Rood Zwart dichtbij een treffer, maar de kopbal ging naast en uit een aanval over links van de Deldenaren zeilde de bal uit een voorzet rakelings naast. Aaron van Laar schoot nog een vrije schop ruim over. In de 42e minuut komt dan de verdiende 1-0 op het scorebord, als uit een scrimmage voor het TVO doel verdediger Van Laar, in het nauw gedreven, in eigen doel schiet. Rood Zwart blijft drukken en eerst kan TVO goalie Mike ten Voorde een inzet van dichtbij nog met een knappe voetreflex keren. Maar op slag van rust wordt na een misverstand bij TVO in de opbouw over rechts de bal pardoes ingeleverd en dankbaar onderschept door de linkerspits van Rood Zwart. Zijn scherpe voorzet wordt fraai ingekopt door Beukert, 2-0. De TVO ploeg was in de rust goed wakker geschud door de coach en wierp alle schroom  van zich af. Ook het inbrengen van junior Daan ten Dam was een goede keuze en hij ontpopte zich als een sterke verbindingspion op het middenveld. Door het aandringen van TVO ontstond weliswaar ruimte voor de gastheren, maar de aanvallende intenties werden steeds minder overtuigend. In de 62e minuut werd Groothuis onderuit gehaald binnen de beruchte lijnen. De toegekende strafschop werd feilloos ingeschoten door Van Laar, 2-1. TVO rook bloed en de oprukkende Thijn Veldhuis over rechts leverde in de 68e minuut een voorzet af die door Dijkstra met risico over werd geschoten.  Daan ten Dam ziet een afstandschot overgaan en in de laatste acht minuten lepelt dezelfde Ten Dam de bal net over. Groothuis schiet vanaf 18 meter net voorlangs en de Rood Zwart keeper redt de zege voor de thuisclub in de slotfase met een knappe save op een laag schot van Maik Ottink.

Rood Zwart haalt opgelucht adem na het laatste fluitsignaal van de goed fluitende arbiter Ten Dam en TVO kan dan wel terugblikken op een prima 2e helft, maar reist puntloos af naar Beckum. Toch moet het energieke spel in het 2e part de Beckumers perspectief bieden voor een kansrijk competitie vervolg.

Knitto

Doelpuntenmaker TVO:

Aaron van Laar (1)

MENU