Wedstrijdverslag TVO 1 – BSC Unisson 1: 1 – 0 (0 – 0)

Bericht 60 van 156

Knappe thuiszege voor TVO bij seizoenstart

Vooraf was het vooral ongewis hoe TVO na de wisselende resultaten in de oefen- en bekerserie bij de openingspartij tegen BSC/Unisson zou presteren. Bij een prachtige nazomermiddag startten beide ploegen behoedzaam. Gaandeweg werden aan weerszijden meer speldenprikken uitgedeeld. TVO Junior Colin Verberne toonde zijn scoringsinstinct in de 12e minuut maar zijn voorzet na een demarrage werd onderschept. Ook de nummer 10 van de gasten kon in de 33e minuut bijna de 0-1 aantekenen maar kopte rakelings naast en een afstandsschot van de Boekeloërs ging net over. BSC/Unisson kon in de 2e fase van de 1e helft meer balbezit en dreiging afdwingen door slordiger spel van TVO in de opbouw.

Na de thee had TVO meteen een grote scoringskans, maar Stef Dijkstra faalde van dichtbij. Ook Jorn Groothuis via een afgeslagen vrije schop en individuele actie die met een forse schouderduw werd onderbroken, was dichtbij een treffer. In de 55e minuut werd een van de vele vrije schoppen voor TVO vanaf 20 meter door Cyriel Temmink onschadelijk gemaakt en drie minuten later mikte Maik Ottink net naast. Bij een uitbraak counterde BSC/Unisson gevaarlijk en ten koste van een hoekschop hield TVO het doel schoon. Dan viel in de 76e minuut de beslissing toen na een soepele TVO aanval over rechts uit de scherpe voorzet van Groothuis bij de 2e paal door de slim vrijgelopen Verberne de bal snoeihard in het doel werd geschoten, 1-0.

In het laatste kwartier was er veel spanning en ontstond veel speelruimte aan beide kanten. Maar de gasten konden nauwelijks een vuist maken en TVO had middels Dijkstra en Verberne dikke kansen om de score op te voeren. TVO middenvelder Rinze Mulder kreeg in de 81e minuut na een onhandige tackle bij de zijlijn de rode kaart voorgeschoteld. Enkele corners voor de gasten zetten TVO even onder druk in de slotfase, maar de Beckumer defensie olv. Aaron van Laar hield de gelederen gesloten. Verberne had in de slotminuten de bevrijdende 2e treffer voor TVO op zijn schoen, maar stuitte op de BSC/Unisson keeper. Gezien het totale spelbeeld mocht TVO niet mopperen met de zege, want BSC/Unisson had door de bank genomen iets meer spelaandeel. Maar ja, TVO had met A-junior Colin Verberne de matchwinner in huis….

Knitto

Doelpuntenmaker TVO:

MENU