Wedstrijdverslag TVO 1 – EMOS 1 (3-2) 3-2

Bericht 28 van 150

TVO legt in sterke 1e helft de basis van zege op Emos

Bij de herstart van de reguliere competitie ontving TVO het hoogstaande EMOS. Door de natte weersomstandigheden moest zondagmorgen nog eerst het hoofdveld bij TVO ‘gerold’ worden. Maar na die operatie was de grasmat prima vlak en geschikt om de partij ‘s middags tussen TVO en EMOS door te laten gaan.

Het werd een enerverende pot voetbal met, vooral in de 1e helft van TVO kant, prima effectief spel. Al in de 4e minuut werd een prima steekpass van Rinze Mulder verzilverd door Jorn Groothuis met een fraaie lob via binnenkant paal, 1-0.  In de 12e minuut werd Aaron van Laar centraal weggestuurd en kon vrij voor de keeper de 2-0 binnentikken, maar werd na een vlagsignaal van de EMOS vlaggenist teruggefloten. Kort daarna scoorde EMOS  – wel vanuit vermeende buitenspelpositie – 1-1.Hierbij werd de vlaggenist merkwaardig genoeg wel genegeerd.. Maar TVO rechtte de rug en uit een voorzet vanaf rechts van Rinze Mulder kon Van Laar bij de 2e paal  fraai 2-1 binnenkoppen. Maar de koek was in de aantrekkelijke 1e helft nog niet op. Uit een onterecht gegeven corner kon EMOS aanvaller Poell na een klein half uur plotsklaps in vrije positie uithalen en schoot op een gelukkige manier de 2-2 binnen. Vervolgens bleef EMOS kansen kansrijker door geboden ruimte en zag goede mogelijkheden rakelings naast gaan. In de 37e minuut bereidde Jelle Mulder vanf de linkerflank een TVO aanval voor en bediende de meegelopen naamgenoot Rinze Mulder, die de EMOS verdediging aftroefde en 3-2 binnenschoot.

In de 2e helft was het niveau wederzijds allemaal minder. De accuratesse en zuivere passing lieten vooral bij TVO te wensen over. EMOS zette meer druk, TVO liep te veel terug en ontnapte achterin enkele keren. Uit enkele corners onstonden hachelijke situaties, maar de EMOS voorwaartsen hadden het vizier niet scherp. Ook de TVO aanvallers werden slechts sporadisch bereikt. In de 80e minuut leken de gasten na een slippertje van TVO goalie Mike ten Voorde alsnog de gelijkmaker te scoren  maar de Beckumer sluitpost keerde met een fraaie reflex de inzet van dichtbij. Op basis van de goede 1e helft kun je analyseren; verdiende winst voor TVO. Maar de realiteit gebied te zeggen, dat EMOS gezien het optische overwicht in het tweede part een punt verdiend had.

Maar niemand bij TVO die maalde om deze overwinning, die de zwart-witte formatie op een riante 5e plaats van de ranglijst zet.

Knitto

MENU