Algemene ledenvergadering: stemming Hybrideveld

Hybridevoetbalveld, het is zover! Na vele jaren zijn we eindelijk aan de beurt. T.V.O. voetbal komt in aanmerking voor een hybrideveld!

Al geruime tijd zijn er gesprekken gevoerd met de gemeente over verbeteren van een veld op sportcomplex de Kruud’nhof. Oorspronkelijk voor het aanleggen van een kunstgrasveld, echter door de grootte van onze club, bezuinigingen en een ander beleid bij de gemeente is het niet meer verantwoord een kunstgrasveld aan te leggen in Beckum. Ook zouden de lasten voor T.V.O. dermate hoog worden dat een forse contributieverhoging nodig zou zijn om dit alles te bekostigen. Achterhaald door de tijd, discussie over korrels en nieuwe technieken is er gekeken naar alternatieve oplossingen en die hebben we gevonden. We vertellen dan ook geen nieuws dat een hybrideveld de voorkeur heeft zowel qua kosten maar zeker de belangrijkste reden, het speelplezier.

Met trots kunnen we dan nu bekend maken dat we, in samenwerking met de gemeente Hengelo, definitief kunnen melden dat een hybrideveld haalbaar is. De kosten voor het veld zijn bekend en op basis daarvan kunnen we een huurprijs per jaar berekenen.

Indien de gemeente de aannemer binnenkort opdracht geeft, zullen voor de start van het komende seizoen de werkzaamheden afgerond zijn en beschikken we over een schitterend nieuw hybrideveld. Het veld komt te liggen op het bestaande veld 2 waarbij deze iets verschoven/uitgebreid wordt richting de vijver in de tuin van de kerk waardoor het qua afmeting voldoet aan de eisen van KNVB. (Zie tekening) We zijn zeer dankbaar dat de Blasius Parochie mee wil werken en toestemming verleent voor uitbreiding aan deze zijde.

De kosten voor de aanleg van het veld worden door de gemeente Hengelo gedragen. T.V.O. moet daarvoor een bijdrage leveren van 40% van deze kosten verdeeld over een looptijd van 15 jaar in de vorm van huur. Wel willen we de jaarlijkse kosten zo laag mogelijk houden daarom hebben we ook de afspraak met de gemeente en de aannemer kunnen maken dat we onderdelen van het werk zelf uit mogen voeren. De bezuiniging die dit met zich mee brengt komt volledig ten goede aan T.V.O. waardoor de uiteindelijke huur per jaar aanmerkelijk lager wordt. We hebben berekent wat dit voor de club betekend en verwachten dat, indien we een aantal activiteiten zelf kunnen uitvoeren, een eventuele contributieverhoging minimaal zal zijn.

Om dit te kunnen bewerkstelligen doen we een beroep op een aantal sponsoren en vragen hen of ze op één of andere wijze een fysieke bijdrage willen leveren. Alleen met sponsoren gaat ons dat niet lukken, daarom doen we ook een beroep op onze leden om ons hierin te helpen. We zullen actief mensen gaan benaderen maar heb je op voorhand al zoiets van dat doen we samen en ik wil graag mijn bijdrage leveren zodat we de voetbal ook in de toekomst op een prettige betaalbare wijze kunnen blijven uitoefenen, meld je dan aan! Dit kan bij één van onderstaande personen van de hybride commissie.

Algemene ledenvergadering | 2 juni om 20.00 uur

We hebben al veel leden gesproken en iedereen is enthousiast, toch dienen we formeel nog wel de goedkeuring van de leden te krijgen. Hiervoor zal er op 2 juni een buitengewone algemene ledenvergadering gehouden worden. Op de agenda staat de toestemming voor het aanleggen van het hybrideveld.

In verband met de maatregelen ter voorkoming op besmetting Covid-19 (corona virus) is het niet toegestaan om te binnen te vergaderen. We zijn dan ook blij dat de veiligheidsregio Twente heeft ingestemd met het houden van deze vergadering op het voetbalveld, uiteraard wel met inachtneming van alle maatregelen die daarvoor gelden zoals de onderlinge afstand van 1,5 meter. We verwachten dan ook, indien u deel neemt aan de vergadering, dat u de aanwijzingen van ons opvolgt. De voorbereidingen voor verlengen van het veld zodat de afmetingen voldoen aan de KNVB eis zijn al wel begonnen aangezien die ook noodzakelijk zijn.

Namens Omni T.V.O.Beckum Eric Pelle