Update: Corona

De maatregelen ter bestrijding van het corona-virus raken iedereen in Nederland, zo ook sportvereniging T.V.O.

Iedereen draagt op zijn of haar eigen wijze bij aan het zoveel mogelijk indammen en vertragen van de verspreiding van dit virus, zodat we met zijn allen de mensen die een groter risico lopen zo veel mogelijk afschermen. Sporters, trainers, coaches, zzp-ers, clubs, bonden en ook andere sportaanbieders hebben van de ene op de andere dag hun activiteiten moeten staken. Vaak met grote financiële gevolgen. Terecht doet de overheid, gevolgd door vrijwel alle maatschappelijke organisaties een beroep op ons allen om solidair te zijn.

We merken dat er binnen de sport ook grote bereidheid is om de negatieve gevolgen van deze noodzakelijke maatregelen samen te dragen. De solidariteit is groot.

Duidelijkheid

Omdat de maatregelen door het kabinet tot 28 april en voor de jeugd zelfs tot en met de meivakantie zijn verlengd, heeft de KNVB besloten de competities in het amateurvoetbal niet meer te hervatten. Er zullen geen eindstanden komen, dus ook geen kampioenen, degradanten of promovendi worden aangewezen.

Via dit bericht willen we jullie informeren wat dit betekent voor onze vereniging T.V.O. en de maatregelen die we moeten nemen om als Omni vereniging financieel gezond te blijven. In de afgelopen periode hebben we als bestuur diverse scenario’s tegen het licht gehouden en doorgerekend. Wat doen we met de contributie? Welke kosten kunnen we voorkomen? Welke steunmaatregelen zijn er, of komen er?

Gelukkig zijn we een financieel gezonde vereniging en kunnen we tegen een stootje, maar welk scenario we ook doorrekenen: we komen dit jaar uit op een exploitatieverlies. Hoe groot het verlies daadwerkelijk wordt is afhankelijk van ieders hulp, steun en solidariteit.

Onze jaarlijkse begroting is gebaseerd op drie fundamentele inkomsten: contributie, sponsoring en de kantine. Vooral derving van de kantineomzet treft ons op dit moment keihard. Normaal gesproken leveren de maanden maart, april, mei en juni ongeveer 45% van de kantineomzet van het hele jaar op. Dat komt mede door het mooie weer, de diverse toernooien, het vieren van de kampioenschappen en het afsluiten van het voetbalseizoen door de diverse teams.

Behoud leden

De contributie levert 35% van onze totale inkomsten. Door het volledig wegvallen van de kantine-omzet is doorbetaling van contributie van groot belang. Wij zullen derhalve de contributie blijven incasseren zoals jullie van ons gewend zijn. Wij vragen en hopen op jullie begrip.

Mocht er onverhoopt thuis een situatie ontstaan waardoor je door de contributiebetaling in financiële nood komt, zoek dan contact met een van de bestuursleden. Dan gaan we samen zoeken naar een passende oplossing. We zijn er immers voor elkaar.

Behoud sponsoren

Veel van onze sponsoren (bord- en kleding-sponsoren) zijn ZZP-er of behoren tot het MKB. Juist daar heerst vooral veel onzekerheid over de nabije toekomst.

Wat dat voor T.V.O. betekent kunnen we nu nog niet vaststellen. Wij hopen dat alle sponsoren goed door deze moeilijk tijd komen en ons als vereniging daardoor kunnen blijven steunen. Onze sponsorcommissie staat in deze barre tijden klaar om te helpen bij het oplossen van onvoorziene omstandigheden.

Behoud vrijwilligers

Verenigingen kunnen niet zonder vrijwilligers. T.V.O. beschikt over vele vrijwilligers die het mogelijk maken om onze club draaiende te houden. Velen missen nu hun wekelijkse en sociale contacten met andere vrijwilligers, teamgenoten en overige leden.

Er zijn ook vrijwilligers, die zoveel voor de club doen, dat ze daarvoor een kleine vrijwilligersvergoeding ontvangen. Nu deze werkzaamheden stil zijn gevallen is de grondslag voor deze vergoeding komen te vervallen. We betreuren de situatie maar zijn genoodzaakt, ook mede gezien het exploitatieverlies, deze vergoedingen tijdelijk stop te zetten. Gelukkig zijn er al meerdere vrijwilligers die spontaan aangegeven hebben deze vergoeding niet meer te willen ontvangen.

Steunmaatregelen vanuit overheid

De overheid heeft in de afgelopen periode diverse maatregelen genomen om werknemers, ZZP’ers en ondernemers te helpen door deze moeilijk tijd te komen. Wij komen hier als vereniging ook voor in aanmerking en zullen ons daar dan ook voor aanmelden.

Rest ons iedereen heel veel gezondheid en sterkte toe te wensen.

T.V.O. Omni