Alle handbalwedstrijden tot en met 6 april afgelast door Coronavirus

Alle handbalwedstrijden tot en met 6 april zijn afgelast. Ook alle opleidingen van het NHV zijn in deze periode afgelast. Hiermee volgt het NHV de adviezen van het RIVM en het kabinet op. Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep zouden wij graag willen ondersteunen en u ook oproepen om alle andere clubbijeenkomsten zoals trainingen, overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten.

Hieronder geven wij antwoord op veelgestelde vragen. Mochten er aanvullende ontwikkelingen zijn, dan zullen wij die op onze website kenbaar maken.

  1. Competitie verloop

    Het betreffen wedstrijden uit de nacompetitie, bekercompetities en reguliere competitie, die in veel gevallen nog in een beslissende fase zijn. De bond kijkt naar de effecten die het heeft voor de promotie- en degradatieregeling wedstrijdport en eventuele kampioenschappen in de breedtesport. Vooralsnog hoeven de wedstrijden niet opnieuw gepland te worden. De bond wacht eerst op de verdere ontwikkelingen inzake het Coronavirus. Zodra zij alles in kaart hebben zullen wij alle leden op de hoogte brengen van het verdere vervolg. Voor nu is het voor ons dus ook nog even afwachten hoe alles gaat verlopen. Daarover later meer.

  2. Zaalhuur

    Sporthal ’t Geertman en Sporthal Hasselo (trainingen DS1) zijn niet beschikbaar voor sportacticiteiten en andere gerelateerde bijeenkomsten. Dit betekent dat wij in ieder geval tot 6 april geen gebruik kunnen maken van de sportzalen voor welke activiteit dan ook. De gemeente heeft kenbaar gemaakt dat alle kosten voor de zaalhuur zijn komen te vervallen.

  3. Loting landelijke beker

    De landelijke beker loting dames die voor maandag 16 maart gepland stond zal voorlopig worden uitgesteld.

  4. Inschrijving nieuwe seizoen

    De inschrijvingen voor het nieuwe seizoen laten wij volgens planning verlopen. Daar waar belangrijke besprekingen over het inschrijven van teams volgend jaar niet door kunnen gaan, adviseert de bond verenigingen dit via de moderne technologieën met elkaar te bespreken.