TVO zegt voorlopig JA tegen woningbouw op de sportvelden

De Omni-vereniging TVO heeft haar leden vandaag in een extra ledenvergadering, toestemming gevraagd om vooralsnog door te gaan met de Beckumer plannen voor kleinschalige woningbouw op de sportvelden. De leden stemden hiermee in overgrote meerderheid in.

Het voorbehoud in de vraagstelling komt voort uit het, op dit moment, ontbreken van duidelijkheid over de concrete gevolgen van dit Beckumer woningbouwplan. TVO onderkent haar maatschappelijke verantwoording als grootste vereniging van de Beckumer gemeenschap en komt daarmee als eerste van de stakeholders met een “JA mits”. De mits bestaat uit een aan de leden voor te leggen concreet financieel plaatje waarover pas later beschikt en gestemd kan worden.

De complexe puzzel die momenteel in Beckum gelegd wordt, gaat verder dan alleen woningbouw. De opbrengsten uit de beoogde woningbouwlocatie, komen ten goede aan de hele Beckumer gemeenschap. TVO ziet in, dat de toekomst van de Beckumer gemeenschapsgebouwen en de mogelijkheden om daarvoor financiële middelen voor het dorp te genereren door de verkoop van grond, een eenmalige kans is, maar is niet bij machte om dat als enige te realiseren.

De gemeente Hengelo is als belanghebbende gevraagd om het Beckumer woningbouwplan met capaciteit en financiële middelen te ondersteunen. Voor de noodzakelijke kwaliteitsverbetering van de (toekomstige) voetbalvelden zijn vanuit de beleidskaders van de gemeentelijke Sportnota, financiële middelen toegezegd. Voor het realiseren van woningbouw op de sportvelden en de daarmee samenhangende verhuizing van de sport, zit nog een financieel gat, waardoor die verhuizing op dit moment nog niet gedekt is.

TVO kijkt met interesse uit naar de komende ontwikkelingen en zal hieraan actief en met enthousiasme deelnemen. De sportvereniging is er van overtuigd dat de Beckumer gemeenschap gebaat is bij eenheid en samenwerking. Alleen dan kunnen de plannen slagen.

 

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Eric Pelle, secretaris TVO Omni
Tel: 06-20905289
tvoomnisecretariaat@gmail.com